woensdag, 19. augustus 2009 - 14:44

‘Jan Peter, de aarde wordt steeds heter’

Den Haag

Actievoerders van Greenpeace hebben woensdag in de Hofvijver in Den Haag een enorme wereldbol van vijftien meter geplaatst die op het water blijft drijven. Dit heeft Greenpeace woensdag laten weten.

De bol, hoger dan het Torentje van premier Balkenende, is voorzien van een spandoek met de tekst: ‘Jan Peter, de aarde wordt steeds heter’. Greenpeace wil daarmee premier Balkenende stimuleren zijn uiterste best te doen klimaatverandering te voorkomen door in december bij de klimaatbesprekingen in Kopenhagen mee werken aan een sterk klimaatakkoord.

Vanaf deze week kan iedereen op internetcommunity Hyves een persoonlijke oproep doen aan Jan Peter Balkenende. Bekende Nederlanders als Ruud de Wild, Ellen ten Damme, Alain Clark, Egbert Jan Weeber en Floortje Dessing steunen Greenpeace in haar actie.

Zij geven de aarde virtueel een duwtje richting Kopenhagen en spreken daarmee hun steun uit voor een sterk klimaatakkoord. De BN-ers plaatsten al een wereldbol op hun Hyves-profiel, waarmee ze laten zien dat klimaatverandering hen aan het hart gaat.
Provincie:
Tag(s):