vrijdag, 17. april 2009 - 20:06

Korte gijzeling in Sittard

Sittard

De politie heeft vrijdagmiddag een gijzeling in Sittard tot een goed einde gebracht. De 37-jarige gijzelnemer gaf zich na ruim twee uur over aan de politie.

De politie was al geruime tijd op zoek naar een verdachte waarvan door de officier van justitie de opsporing, aanhouding en voorgeleiding was gelast. Vandaag kreeg ze informatie binnen dat de man mogelijk verbleef in een pand aan de Hemelsley in Sittard.

Toen de politie daar vanmiddag omstreeks 14.00 uur aankwam werd de gezochte persoon inderdaad aangetroffen. Deze was echter niet van plan om zich te laten aanhouden. Om zijn woorden kracht bij te zetten bedreigde hij een eveneens in de woning aanwezige 44-jarige man met een mes en zei hij tegen de politie dat hij dat mes zou gebruiken als de politie dichterbij kwam. In het belang van de veiligheid van de gegijzelde trok de politie zich terug en ging vervolgens in onderhandeling met de verdachte. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat de man zich omstreeks 16.30 uur overgaf aan de politie, waarna hij kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Sittard en daar ingesloten. Hij zal naar verwachting aanstaande maandag worden voorgeleid voor de officier van justitie.
Bij de gijzeling is niemand gewond geraakt.
Provincie:
Tag(s):