maandag, 18. mei 2009 - 18:58

Lichaam vermiste Ronald Noteboren in stukken gezaagd gevonden

Schinnen

Na drie maanden onderzoek is het lichaam van de 41-jarige Ronald Noteboren uit Schinnen gevonden. Via een DNA onderzoek is vastgesteld dat zijn lichaam zich in het Gerechtelijk Laboratorium in België bevindt, zo meldt de politie maandag.

Op 22 februari werd in het Belgische Tielt-Winge een stoffelijk overschot aangetroffen in een berm in de buurt van de E314-autoweg. Het lichaam was in stukken gesneden en in een plastic zeil gewikkeld. Het hoofd en de handen van het lichaam ontbraken, waardoor identificatie aan de hand van een foto en vingerafdrukken niet mogelijk was.

Afgelopen week werd DNA van het aangetroffen lichaam in België ter beschikking gesteld en dit leidde tot een match met het DNA van Ronald Noteboren. Zijn familie is inmiddels in kennis gesteld.

De man uit Schinnen was sinds 18 februari vermist. Oproepen in de media hadden geen resultaat en na zes weken werd het onderzoeksteam deels afgebouwd. Inmiddels is een team van twintig rechercheurs opnieuw aan de slag met het onderzoek. De Nederlandse politie werkt nauw samen met de Belgische politiediensten en hoopt snel duidelijk te krijgen wat het motief voor dit misdrijf was.

Mensen die informatie hebben over de verdwijning van Ronald Noteboren kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):