dinsdag, 26. mei 2009 - 21:53

Limburg krijgt tweede natuurbegraafplaats

Venlo

Venlo krijgt de derde natuurlijke begraafplaats van Nederland. Stichting de Peelhof, initiatiefnemer van de begraafplaats, is gestart met de inrichting van het bosgebied in de Blerickse Bergen. Naar verwachting wordt de begraafplaats eind dit jaar in gebruik genomen.

Het plan tot inrichting van een natuurlijke begraafplaats dateert van enkele jaren terug. In eerste instantie is gezocht naar geschikte locaties in de regio waaronder Sevenum en Venlo. Eind 2008 is het initiatief tot inrichting van een natuurlijke begraafplaats in het bosgebied Blerickse Bergen besproken met de gemeente Venlo. “We hebben direct positief gereageerd�, verteld wethouder Twan Beurskens (Stadsbeheer & verkeer). “Een natuurlijke begraafplaats is een goede aanvulling op de reeds bestaande voorzieningen in Venlo.� Na toetsing aan het bestemmingsplan heeft de gemeente in januari 2009 haar medewerking toegezegd bij de verdere uitwerking.

Limburg telt met de komst van de begraafplaats in Venlo, twee natuurbegraafplaatsen in de provincie. De eerste natuurbegraafplaats, Bergerbos, werd in St. Odiliënberg gerealiseerd.
Provincie:
Tag(s):