donderdag, 24. september 2009 - 23:23 Update: 01-09-2018 11:08

Machinist goederentrein omgekomen na frontale botsing Barendrecht

Barendrecht

Donderdagavond heeft er rond 22.30 uur ter hoogte van de Lorentzweg in Barendrecht een aanrijding plaatsgevonden tussen twee goederentreinen en een personentrein. Hierbij is de machinist van de goederentreinen omgekomen Dit heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

De andere machinist kwam daarbij bekneld te zitten. Deze kon rond één uur in de ochtend worden bevrijd en is zwaargewond overgebracht naar het EMC. Door de klap kwamen onderdelen van de goederentreinen op de andere spoor-baan terecht.

Een aanrijdende passagierstrein richting Brussel botste op de staalresten, maar wist door krachtig te remmen de schade te beperken. Door het hevige remmen raakten enkele passagiers lichtgewond.

Onbekend is nog waardoor de aanrijding is ontstaan. Diverse hulpdiensten rukten massaal uit naar de Lorentzweg. Er zouden geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de botsing tussen de treinen.

Door de aanrijding is het treinverkeer tussen Rotterdam en Zwijndrecht gestremd. Reizigers tussen Rotterdam en Dordrecht moesten rekening houden met een vertraging van ruim een uur, zo meldde ProRail.

Kijk voor een uitgebreide foto-reportage op Blikop112.nl

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):