dinsdag, 28. april 2009 - 22:41

Man aangehouden na agressie in het verkeer

Medemblik

Dinsdagmorgen vroeg heeft de politie een 40-jarige man uit Medemblik van zijn bed gelicht.

De man wordt ervan verdacht dat hij op 11 maart 2009, na een verkeersruzie met een andere automobilist, zijn woede heeft gekoeld op de ruiten van diens auto.

Op woensdag 11 maart 2009 rond 20.00 uur kreeg de verdachte in het verkeer ruzie met het slachtoffer, een 23-jarige automobilist uit Sijberkarspel.

Op de Westrisiaweg ter hoogte van Westwoud zou deze gevaarlijk hebben ingehaald waardoor de verdachte de berm in moest sturen. Daarna heeft de verdachte de man gevolgd tot aan een parkeerplaats aan de Raffaisenlaan in Wervershoof.

Daar stapte het slachtoffer uit om te gaan pinnen. De verdachte stapte eveneens uit, gewapend met een knuppel en stapte op het slachtoffer af.
Hij probeerde hem te slaan maar het slachtoffer wist de klap te ontwijken. Hierna zocht de doodsbange man uit Sijberkarspel dekking achter zijn eigen auto.

De verdachte kwam achter hem aan en ze liepen rondjes om de auto. Toen de verdachte de andere man niet te pakken kreeg, sloeg hij, op één zijruit na, alle ruiten van de auto stuk. Hierna stapte hij in zijn auto en verdween. De verdachte werd op die avond niet door de politie thuis aangetroffen waarna het onderzoek werd voortgezet.

Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Hij krijgt tevens de schaderekening gepresenteerd.
Provincie:
Tag(s):