maandag, 30. maart 2009 - 13:53

Matroos meegetrokken overboord met anker

Schiermonnikoog

Een 40-jarige matroos uit Capelle aan de IJssel raakte maandag 30 maart op de Zoutkamperlaag zwaar gewond toen hij in een lijn verstrikt raakte en overboord getrokken werd. Hij is in kritiek toestand opgenomen in het UMC te Groningen. Dit heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) maandag bekendgemaakt.

Onmiddellijk na het ongeval werden door het Kustwachtcentrum de reddingboten van de stations Schiermonnikoog en Lauwersoog van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd.

De matroos werkte aan boord van een schip dat inspectiewerkzaamheden uitvoerde aan de gasleidingen op de Zoutkamperlaag. Rond 09.00 uur, tijdens het in positie brengen van één van de vier ankers, stapte de man in een lus van een touw dat aan het anker is bevestigd.

Bij het vallen van het anker werd de matroos door de neuringlijn overboord getrokken en verdween onder water. Het lukte de overige bemanningsleden van het schip het slachtoffer na ongeveer zeven minuten boven water te halen.

Direct werd begonnen met reanimatie. Dit werd later overgenomen door ambulancepersoneel dat door reddingsboten ter plaatse was gebracht. De man had bij het ongeval zwaar letsel aan één van de benen opgelopen.

Vervolgens werd het slachtoffer naar het UMC Groningen overgebracht. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt het ongeval.
Provincie:
Tag(s):