zondag, 13. september 2009 - 16:20

Moeizame zege Feyenoord op Willem II

Tilburg

(Elfvoetbal)Feyenoord heeft zondagmiddag in Tilburg goede zaken gedaan door te winnen van Willem II. De ploeg van trainer Mario Been won met 2-3, maar maakte het zichzelf moeilijker dan nodig. Uitblinker was Jon Dahl Tomasson, die twee treffers voor zijn rekening nam.

Willem II begon de wedstrijd voortvarend en zat na twee minuten al op rozen. Saïd Boutahar etaleerde zijn traptechniek door van twintig meter hard binnen te schieten. Het leverde een ietwat vreemd beeld op: Willem II zette druk en de Feyenoord-defensie bleef met moeite op de been. De pressiegevende Tilburgers verslikten zich echter al snel. In zijn opportunisme stormde Jens Janse mee naar voren, maar verzuimd werd om zijn positie over te nemen. De Guzman stuurde Sekou Cissé weg, die vanaf links een niet te missen voorzet op Tomasson gaf 1-1.

Wat daarna opviel, was de rust die Feyenoord uitstraalde. De jagende De Guzman, Tomasson, Cissé en Slory compenseerden de matige verdedigende acties van de Rotterdammers. Voor het eerst dit seizoen was die opvallend labiel. Doelman Van Dijk schutterde opzichtig bij de 2-2 van Bart Biemans, terwijl Giovanni van Bronckhorst alle moeite had met de rappe Sergio Zijler. Eerder deze week had Willem II-trainer Fons Groenendijk zijn hoop al gevestigd op het loopvermogen van Zijler, die daarmee zijn trainer tevreden stemde. Wie dat niet deed, was Arjan Swinkels. De verdediger had een zware middag tegen de sterk spelende Tomasson. die behalve de 1-1 ook de 1-2 voor zijn rekening had genomen. Als Feyenoord in die periode door had gedrukt, had het ook 1-4 voor kunnen staan.

Na rust bleef de tegenvallende Sekou Cissé in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Diego Biseswar, die direct een goede kans had op 2-3. Zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Aerts. De aanvallende intenties van de Rotterdammers werden nog eens versterkt toen Georginio Wijnaldum in de ploeg kwam voor Karim El Ahmadi. Twintig minuten voor tijd bracht Jonathan de Guzman zijn ploeg weer op voorsprong door een vrije trap prachtig binnen te krullen. Het betekende een mentale klap voor de Tricolores, die het niet meer te boven kwam. Gerson Sheotahul viel vooral op door zijn krachteloze schoten, terwijl bij aanspeelpunt Frank Demouge de pijp leeg was. Fons Groenendijk bracht Danny Schenkel nog wel in als stormram, maar het leverde niets meer op.
Categorie:
Tag(s):