maandag, 19. oktober 2009 - 20:03

Nieuw akkoord Nederland en IJsland over lening

Nederland, het Verenigd Koninkrijk en IJsland hebben maandag in Reykjavik de aanvullende overeenkomst over de terugbetaling van de leningen aan IJsland ondertekend.

Deze aanvulling op de eerder gesloten overeenkomst doet zoveel mogelijk recht aan de wensen van het IJslandse parlement door bijvoorbeeld meer ruimte te bieden voor de wederopbouw van de IJslandse economie. Tegelijkertijd is wel vastgehouden aan het uitgangspunt dat Nederland het gehele bedrag van de lening van 1,3 miljard euro inclusief de rente <5,55%> terug betaald krijgt.

Minister Bos van Financiën: 'Ik ben ontzettend blij dat deze overeenkomst er nu ligt. Ik vind dat we na maanden onderhandelen echt kunnen spreken van een positieve uitkomst voor alle partijen. Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn verzekerd van het feit dat de voorgefinancierde vergoedingen aan Icesave spaarders, door IJsland worden terugbetaald. Maar we hebben ook oog gehad voor de IJslandse situatie. We houden er rekening mee dat IJslandse economie de betalingen kan dragen.'
Categorie:
Tag(s):