zondag, 19. april 2009 - 13:03

Oekraïne Douze points, The Netherlands 0 points

Amsterdam

Zaterdagavond presenteerden de helft van de deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival hun inzending in Amsterdam Marcanti. Ten overstaande van 1400 uitzinnige fans lieten de deelnemers uit 21 landen zich van hun beste kant zien. De Toppers deden hun liedje 'Shine' eer aan door te schitteren van afwezigheid.

De avond werd aan elkaar gepraat door Marga Bult en Maggie Mc Neal bijgestaan door Songfestival goeroe Cornald Maas.

De meeste deelnemers brachten hun liedje live ten gehore. Dit ondanks het erg slecht afgestemde geluid. De Oekraïnse Svetlana Loboda voelde zich na haar optreden, dat er zeer veel belovend uitzag, dat ze acapella nog een stukje zong.

Ondanks het feit dat De Toppers zaterdagmiddag de deelnemers in Den Haag wel verwelkomden, waren zij 's avonds niet aanwezig door andere verplichtingen.

Het lied van de Servische Marko Kon & Milan Nikolić was zo aanstekelijk dat het publiek al snel meeklapte met de traditionele accordeonmuziek met een stevige hiphop beat eronder. Ondanks dat de organisatie van het officiele Eurovisie Songfestival uitdrukkelijk verboden had om vanavond een winnaar aan te wijzen, konden de bezoekers van het concert toch via een sms hun stem uitbrengen. Het sexy optreden van de Oekraïnse kreeg uiteindelijk de meeste stemmen. De Spaanse Soraya eindigde op een tweede plek net voor De Malthese Chiara.
Categorie:
Tag(s):