dinsdag, 16. juni 2009 - 15:43

OM laat groot aantal panden in Limburg doorzoeken

Maastricht

Dinsdagochtend hebben ongeveer 200 medewerkers van de politie Limburg-Zuid, de Belastingdienst, de SIOD, gemeente en de FIOD onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM), een groot aantal panden doorzocht in Kerkrade, Landgraaf, Sittard en Heerlen. Dit heeft het OM dinsdag laten weten.

Hierbij zijn vier verdachten uit Kerkrade aangehouden. Dit gebeurde in het kader van een lopend onderzoek op basis van de Geïntegreerde bestuurlijke aanpak criminaliteit.

Deze aanpak is gebaseerd op het convenant ketensamenwerking bestuurlijke aanpak georganiseerde criminaliteit Limburg -Zuid. Dit convenant regelt een vergaande samenwerking tussen verschillende overheidsdiensten en is ondertekend door of namens alle burgemeesters in Zuid-Limburg, de Provincie, de Staatssecretaris van Financiën, de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie te Maastricht en de Korpschef van de Regiopolitie Limburg Zuid.

Doel van de samenwerking is om middels een gezamenlijke aanpak te voorkomen dat criminelen en/of criminele organisaties worden gefaciliteerd door de overheid en om te voorkomen dat criminelen en/of criminele organisaties kunnen investeren in de reguliere economie.

Na uitwisseling van informatie door de genoemde partners is een geïntegreerd onderzoeksteam samengesteld. Het team doet onderzoek naar belastingfraude, witwassen, georganiseerde hennepteelt, valsheid in geschrift. Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek vindt vandaag een actie plaats, waarbij een groot aantal huizen is doorzocht.

Daarbij zijn meerdere hennepplantages ontmanteld. Tevens zijn er meerdere waardevolle spullen in beslag genomen, waaronder een groot aantal oldtimers en 2 vuurwapens. Er zijn vier verdachten aangehouden; 4 mannen uit Kerkrade van 56, 44, 40 en 28 jaar.

Dit onderdeel van het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van het Openbaar Ministerie te Maastricht. Het verdere onderzoek zal nog geruime tijd in beslag nemen.
Provincie:
Tag(s):