woensdag, 21. oktober 2009 - 18:22

Onderzoek naar schietpartij op A12

Arnhem

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt in samenwerking met de politie Gelderland Midden een onderzoek in naar een schietpartij op de rijksweg A12 tussen Veenendaal en Arnhem. Op woensdag 21 oktober 2009 zijn omstreeks 14.30 uur drie verdachten aangehouden.

Omstreeks 13.30 uur kwamen bij de meldkamer van het KLPD in Driebergen de eerste meldingen binnen van a-sociaal rijgedrag op de A12 door de bestuurder van een Audi en een Alfa Romeo met een Duits kenteken. Tussen Veenendaal en Arnhem is er vermoedelijk vanuit de Audi drie keer geschoten op de Alfa Romeo. Hierbij is niets of iemand geraakt.

Ter hoogte van Arnhem-Noord kwamen de auto’s met elkaar in botsing. Nadat beide voertuigen tot stilstand waren gebracht ontstond er een vechtpartij. De bestuurder van de Audi ging er daarna vandoor maar meldde zich later met zijn broer bij de politie.

De aangehouden mannen zijn een 38- en 29-jarige inwoner van Arnhem en een 51 jarige Duitser. Het vuurwapen is niet meer aangetroffen.

De voertuigen van de aangehouden verdachten zijn weggetakeld. Onderzoek moet uitwijzen wat de rol van de verschillende verdachten bij dit incident is geweest. Getuigen die zich nog niet bij het KLPD hebben gemeld kunnen contact opnemen met de Verkeerspolitie in Wolfheze op telefoonnummer 026-4835500.
Provincie:
Tag(s):