woensdag, 19. augustus 2009 - 10:40

Prinses Maxima bezoekt scouting

Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt zaterdagmiddag 19 september Scout-In09 op het landgoed Velder in Liempde.

Scout-In09 is het tweejaarlijkse evenement voor vrijwilligers van Scouting Nederland. Ruim 75% van de 6.000 deelnemers is tussen de 17 en 25 jaar. Het programma richt zich met name op de deskundigheidsbevordering van vrijwilligers. Het evenement is tevens bedoeld om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

Prinses Máxima begint haar bezoek met een rondgang over het activiteitenterrein en laat zich informeren over de ontwikkelingen op het gebied van het Scoutingspel en de deskundigheidsbevordering van vrijwilligers. Aansluitend heeft de Prinses een rondetafelgesprek met Scoutingvrijwilligers.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1.100 Scoutinggroepen. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s. Wereldwijd telt Scouting 32 miljoen leden.

Prinses Máxima is sinds 2005 Beschermvrouwe van Scouting Nederland.
Provincie:
Tag(s):