woensdag, 8. april 2009 - 16:03

PvdA: 'stopzetten subsidie Riagg gerechtvaardigd'

Rotterdam

De PvdA Rotterdam is verbaasd over de halsstarrige houding van het Riagg over de ondertekening van de Rotterdamse Meldcode Huiselijk geweld. De PvdA vindt de beslissing van wethouder Jantine Kriens om de subsidie aan het Riagg stop te zetten dan ook gerechtvaardigd.

PvdA-raadslid Tunahan Kuzu: "Van ons mag alles uit de kast worden gehaald om een instantie als het Riagg in een meewerkende houding te krijgen. Voor ons staat de bestrijding van huiselijk geweld voorop.� De PvdA wil er alles aan doen om huiselijk geweld terug te dringen. “De omvang van de problemen is enorm, waarschijnlijk zijn er in Rotterdam alleen al 20.000 mensen die leiden onder huiselijk geweld. Daar kunnen we niet omheen," aldus Kuzu.

De meldcode huiselijk geweld is een hulpmiddel voor mensen in de zorg. Zij geeft duidelijk aan wat door de hulpverlener gedaan moet worden wanneer men het vermoeden heeft dat iemand slachtoffer is van huiselijk geweld. De meldcode past in een breder succesvol plan, uitgezet door wethouder Kriens. Staatssecretaris Bussemaker heeft recent aangegeven dat de Rotterdamse meldcode wordt omgezet in een landelijke meldplicht.

De PvdA ziet het liefste dat het Riagg ook meedoet aan de meldcode. Kuzu: "In het offensief tegen huiselijk geweld is het alle hens aan dek. Het Riagg heeft zichzelf nu bewust buiten spel gezet. Hopelijk komen ze nog tot inkeer en kunnen zij in deze strijd een belangrijke rol gaan spelen."
Provincie:
Tag(s):