donderdag, 28. mei 2009 - 21:33

Qbuzz gaat busvervoer in Drente en Groningen verzorgen

Regio

Het Dagelijks Bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe heeft woensdag besloten de concessies voor het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe te gunnen. De concessie met vrijwel al het busvervoer in Groningen en Drenthe, de zogeheten GD-concessie, gaat naar vervoerbedrijf Qbuzz, Arriva Touring wint de concessie van de sneldiensten tussen Drachten en Groningen, Emmen en Groningen én Hoogeveen en Emmen. De concessies gelden voor 6 jaar met een verlengingsoptie van 2 jaar.

Qbuzz komt als winnaar uit de aanbiedingen voor vrijwel al het busvervoer in Groningen en Drenthe. Zij bieden de beste prijs/kwaliteit verhouding. Met deze vervoerder gaat een belangrijke reizigerswens in vervulling: alle bussen worden voorzien van een informatiepaneel met actuele reisinformatie. Reizigers kunnen hun vertrektijd ook per sms opvragen.

Verder zullen alle ritten met eigen bussen van Qbuzz worden uitgevoerd, ook de versterkingsritten op de drukste trajecten en tijden. Voor reizigers betekent dit, dat ook bij inzet van extra bussen, de kwaliteit van de bus gelijkwaardig is aan die van de "normale" bussen.

Daarnaast is het door Qbuzz aangeboden wagenpark schoner dan de gestelde minimum eisen: alle ruim 400 voertuigen voldoen aan de wettelijke normen, een aantal voldoet zelfs aan de schoonste EEV norm en is daarmee nog milieuvriendelijker. Qbuzz geeft zijn chauffeurs een belangrijke rol om de kwaliteit van de dienstuitvoering op peil te houden en te verbeteren. Ook betrekt Qbuzz de reiziger hier zeer actief bij.

Arriva Touring wint de HOV-concessie. Deze omvat de snelle en rechtstreekse bussen tussen Drachten en Groningen, Emmen en Groningen én Hoogeveen en Emmen. Voor deze concessie biedt Arriva Touring de beste prijs/kwaliteit verhouding. Gewaardeerde onderdelen van hun aanbieding vormen de hoogwaardige, comfortabele bussen en het werken van chauffeurs in zelfsturende teams om de kwaliteit te optimaliseren
Provincie:
Tag(s):