vrijdag, 17. juli 2009 - 20:45

Schoonste Strandpaviljoen staat in Zeeland

Kamperland

Het strandpaviljoen de Banjaard in Kamperland, Noord-Beveland is gekozen als schoonste van Nederland. De strandtent kreeg van het Nederlandse publiek gemiddeld een 10-. Bijna 10.000 mensen bezochten de website www.schoonstestrand.nl om hun stem uit te brengen. De verkiezing is een initiatief van Stichting Nederland Schoon en StrandNederland.nl en werd dit jaar voor het eerst georganiseerd.

De Banjaard heeft met een klein verschil Paviljoen 19 uit Zandvoort en het Gorsje in Ouddorp verslagen, die beiden een dikke 9 scoorden. De stemmers zijn over het algemeen erg enthousiast over de paviljoens en hoe schoon het is.

Volgens Henk Klein Teeselink van Stichting Nederland Schoon worden de stranden steeds schoner, maar het kost beheerders en paviljoenhouders nog steeds veel werk om het strand en de directe omgeving schoon te houden: "Dit jaar zullen veel mensen in eigen land vakantie vieren en dus zal het drukker zijn op de Nederlandse stranden. Gebiedsbeheerders, paviljoenhouders en strandgasten hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een schone omgeving."
Provincie:
Tag(s):