vrijdag, 25. september 2009 - 20:08

Spanning bij timmerfabrieken loopt op

Bergambacht

De spanning bij de timmerfabrieken Verti en Kiiba in Bergambacht loopt flink op. Nadat FNV en CNV afgelopen donderdag de directie hadden gesommeerd om direct het onbetaalde overwerk te stoppen, heeft een deel van de werknemers niet meer overgewerkt. Bij de twee fabrieken werken 125 personeelsleden.

De bonden bereiden verdere stappen tegen de timmerfabrieken voor.

Afgelopen donderdag eisten FNV Meubel & Hout en CNV Hout en Bouw in een aangetekende brief aan de directie naleving van de cao Timmerindustrie. Deze verbiedt structureel overwerk; incidenteel overwerk moet vergoed worden. Want al sinds 1 april werken de 125 werknemers van Verti en Kiba elke dag onbetaald een uur over, wat tot groeiend onbehagen leidde.

Voor de zomer probeerden de bonden tot een soepele oplossing te komen: met moederconcern Deli werd overeengekomen dat het overwerk na de vakantie zou stoppen en dat de werknemers de overuren gecompenseerd zouden krijgen. De vestigingen in Bergambacht hebben zich hier echter niet aan gehouden, zodat de bonden tot sommatie overgingen.

Inmiddels hebben FNV en CNV de Vakraad voor de Timmerindustrie met spoed om een uitspraak gevraagd over het overwerk in Bergambacht. Verder bereiden zij een gang naar de rechter voor.
Provincie:
Tag(s):