donderdag, 14. mei 2009 - 21:47

Tientallen kilo's harddrugs aangetroffen bij invallen

Amsterdam

Bij de drugsinvallen die woensdag plaatsvonden bij drie woningen aan de Kikkenstein en een woning in de Boris Pasternakstraat in Amsterdam Zuidoost zijn tientallen kilo’s harddrugs aangetroffen. Dit heeft het openbaar ministerie in Amsterdam donderdag bekend gemaakt.

In totaal werden er twaalf verdachten aangetroffen in de woningen. Verschillende verdachten probeerden weg te vluchten via balkons, vermoedelijk om aanhouding te voorkomen. Bij de vluchtpoging is één man overleden. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld. Vier personen liggen nog in het ziekenhuis. Drie van hen vanwege verwondingen die ze opliepen tijdens hun vluchtpoging. Een van hen bleek slikkerbollen in zijn lichaam te hebben. Een vierde man ligt in het ziekenhuis omdat hij onwel werd en slikkersbollen uitbraakte. Drie van de vier verkeren inmiddels in stabiele toestand.

De invallen vond plaats in het kader van een rechercheonderzoek naar grootschalige drugscriminaliteit. Hierbij was een officier van justitie aanwezig. In alle woningen werden goederen in beslag genomen. In drie daarvan werden drugs en geld aangetroffen. In totaal zijn er tientallen kilo’s harddrugs en versnijdingmiddelen gevonden, waaronder cocaïne en slikkersbollen. Daarnaast zijn er tienduizenden euro’s contant geld gevonden.

De meeste verdachten worden vrijdag, 15 mei, voorgeleid. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. Vermoedelijk is een aantal personen van Nigeriaanse afkomst.
De Rijksrecherche doet onderzoek naar de omstandigheden van deze actie. Het forensisch onderzoek wordt daarbij uitgevoerd door specialisten van een politiekorps uit een andere regio.
Provincie:
Tag(s):