dinsdag, 7. juli 2009 - 16:26

Vakantiegangers blijven langer in de provincie

Zeist

Vakantiegangers blijven langer in de provincie Utrecht en geven daarom meer geld uit. In 2008 waren de toeristen goed voor een omzet van ruim 65 miljoen euro.

Vergeleken met het jaar daarvoor is dat een groei van 19%. Vergeleken met de rest van het land is dit een opmerkelijk nieuwsfeit. Want elders in Nederland hielden binnenlandse toeristen de hand op de knip en werd juist niet meer geld uitgegeven.

Top Vijf
In de Top Vijf 2008 van de favoriete vakantieactiviteiten in de provincie Utrecht staan: uit eten, wandelen, fun shoppen, zwemmen en uitgaan. Utrecht is vooral ook in trek bij vakantiegangers die willen genieten van de natuur. Een bezoek aan een Utrechts natuurgebied scoort met 35% relatief hoog.

De meeste vakantiegangers die Utrecht aandoen, komen uit de omliggende provincies. Ook het aantal overnachtingen in de provincie Utrecht steeg vorig jaar met 212.000 naar 3,05 miljoen. Gemiddeld bleven de toeristen 7 dagen in de provincie Utrecht. Met kop en schouders is de Utrechtse Heuvelrug de belangrijkste bron van inkomsten: van de 65 miljoen euro aan vakantiebestedingen werd 58% op de Heuvelrug uitgegeven, 20% in het Poldergebied en 10% in de regio Amersfoort.
Provincie:
Tag(s):