maandag, 29. april 2024 - 19:17

Opnieuw aanhouding voor ongeregeldheden tijdens Oud en Nieuw in Hedel

Vuurwerk
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Hedel

Op maandag 29 april heeft het onderzoeksteam opnieuw een man aangehouden voor betrokkenheid bij de ongeregeldheden in Hedel op Nieuwjaarsnacht. Het gaat om 28-jarige man uit Hedel en hij wordt ervan verdacht een grote rol te hebben gespeeld in de ongeregeldheden en de aanloop er naar toe. De man kwam in het lopende onderzoek naar voren als verdachte, zijn beelden zijn niet openbaar gemaakt in Plaats Delict en Opsporing Verzocht. Een andere verdachte, een 24-jarige man uit Ammerzoden, werd dat wel. Hij besloot zich maandag 29 april op het bureau te melden, nadat hij beelden van zichzelf voorbij zag komen.

Al sinds de jaarwisseling loopt het onderzoek naar de geweldsexplosie in Hedel, waarbij meerdere agenten gewond raakten. 

Verdachten uit het hele land

Eerder werden een38-jarige man uit Amersfoort, een 28-jarige vrow uit Bilthoven, een 29-jarige man uit Soest, 45-jarige man uit Hedel, een 24-jarige man uit Zaltbommel, een 29-jarige man uit Ermelo en een 22-jarige man uit de gemeente Maasdriel aangehouden. De afgelopen weken werden woningen doorzocht in Hedel, Zaltbommel, Ermelo, Uden, Krimpen aan de IJssel en Soest.

Opsporingsprogramma's

Zowel het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict als Opsporing Verzocht besteedden uitgebreid aandacht aan de zaak. Het onderzoeksteam houdt er sterk rekening mee dat de nog gezochte mannen ook elders uit het land komen. Wie hen herkent, wordt verzocht contact op te nemen via de gratis opsporingstiplijn: 0800 - 6070. Anoniem melden kan ook via 0800 - 7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: