zaterdag, 6. juni 2009 - 10:16

Van Marwijk: 'Groep maakt gretige indruk'

(Elfvoetbal) Het Nederlands elftal kan zich zaterdagavond in Reykjavik kwalificeren voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Bondscoach Bert van Marwijk (foto) heeft de beschikking over 22 fitte spelers.

"Ik vind dat de groep na een lang seizoen een gretige indruk maakt", liet Van Markwijk weten na een oefensessie in stadion Laugardalsvöllur in IJsland. Hij wilde zoals gebruikelijk zijn basisformatie niet prijsgeven.

Van Marwijk staat voor twee beslissingen. John Heitinga en Gregory van der Wiel komen in aanmerking voor een basisplaats rechts in de defensie. Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Robin van Persie en Rafael van der Vaart streden deze week voor de vier vacante posities in de aanval. Van Marwijk posteerde Van der Vaart tijdens de vorige interlands tegen Schotland en Macedonië op de bank. De speler van Real Madrid maakte deze week echter een uitstekende indruk op de trainingen.

"Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan voor de winst�, zei Van Marwijk voordat hij opmerkte dat Spanje tijdens de laatste ontmoeting op IJsland niet verder kwam dan een gelijkspel (1-1). "Zo makkelijk win je hier dus niet. We willen ons echter dolgraag meteen kwalificeren. Daar gaan we dus voor.�

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van Bommel en De Jong; Kuyt, Van Persie en Robben; Huntelaar. Dat meldt ANP.
Categorie:
Tag(s):