maandag, 20. april 2009 - 15:05

Veendammer rijdt op fietsers in

Finsterwolde

De politie heeft zondagnacht een 23-jarige man uit Veendam aangehouden, omdat hij zondagavond met zijn auto op twee fietsers was ingereden. De verdachte had op de Hoofdweg in Finsterwolde een groepje fietsers gepasseerd. Dit deed de verdachte met hoge snelheid, waarna de groep fietsers boos had gereageerd.

Even later kwam de Veendammer wederom met hoge snelheid aangereden. Een 21-jarige man uit Finsterwolde, die zich in het groepje fietsers had bevonden, stond op dat moment met zijn fiets stil op straat. De ketting was namelijk van zijn fiets gelopen. De verdachte reed vervolgens de fiets van de Finsterwolder aan. Het voertuig werd hierop tegen een muur gelanceerd. De 21-jarige bleef ongedeerd.

Even verderop had een 24-jarige Finsterwolder zijn fiets op het trottoir staan. De Veendammer reed vervolgens de fiets op het trottoir aan. De Finsterwolder kon volgens eigen zeggen nog maar net opzij springen. Beide fietsen raakten door de aanrijding beschadigd. De politie wist de verdachte op te sporen en in te rekenen. Hij zal vandaag worden gehoord. Beide fietsers doen aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):