donderdag, 16. april 2009 - 21:56

Vogelexcursie bij het Boomkroonpad

Drouwen

Wie de lente optimaal wil beleven moet vroeg uit de veren! Tijdens de vroege vogelwandeling laat de boswachter van Staatsbosbeheer u verschillende vogels zien én horen. U leert om verschillende vogels te herkennen op basis van hun zang. De excursie vindt plaats op zaterdag 25 april a.s. en start om 6.00 uur bij het informatiecentrum van het Boomkroonpad.

Al vroeg in de ochtend beginnen de eerste vogels te zingen. Het kleine winterkoninkje is meestal de eerste. Als een wekkertje ratelt hij de andere vogels als het ware wakker, waarna het roodborstje, de vinken en de meesjes beginnen te zingen. Totdat ook de tjiftjaf, de fitis en de specht hun geluiden laten horen: het lente-orkest is compleet! Ook de rest van de natuur is in lentesferen: de eerste bomen en struiken laten hun blad alweer zien. De lente is eindelijk begonnen en daar willen we u graag kennis mee laten maken. Tijdens de Vroege Vogelwandeling neemt vogelexpert Pieter van Kammen u mee voor een mooie en gevarieerde route van zo’n 2 uur door boswachterij Gieten-Borger.

Tip: Neem een verrekijker mee en trek warme kleding aan. Het kan nog best koud zijn zo vroeg in de ochtend. De excursie vindt plaats op zaterdag 25 april, start om 6.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. De kosten voor deze wandeling zijn € 2,50 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen.

Plaats: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.
S.v.p. vooraf aanmelden via tel. 592-377305 of info@boomkroonpad.nl.
Provincie:
Tag(s):