maandag, 6. april 2009 - 0:08

Vrouw gewond na aanrijding tussen auto en snorfiets

Zaterdagavond raakte een 18-jarige vrouw van Urk gewond toen ze als duopassagier achterop een snorfiets betrokken raakte bij een aanrijding met een auto.

Even na 23.00 uur werd de snorfiets op de kruising Raadhuisstraat met de Handelskade geraakt door een 21-jarige automobilist van Urk. De 20-jarige snorfietser, eveneens van Urk, kwam samen met zijn 18-jarige duopassagiere ten val.

De snorfietser raakte slechts lichtgewond. De duopassagiere bleek zwaarder gewond en kreeg medische hulp van ambulancepersoneel uit de regio en van First Responders van Urk en is daarna met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.

Al snel bleek dat zowel de automobilist als de snorfietser te diep in het glaasje hadden gekeken waarna ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Verkeersanalysten stelden een uitgebreid sporen- en toedrachtonderzoek in.

Terwijl de verkeersspecialisten drukdoende waren, rukten de andere politie-eenheden uit naar een andere melding. Het bleek te gaan om tientallen aangeschoten Urker jongelui die zich misdroegen door toch de plaats van aanrijding te betreden, ondanks de politieafzetting.

Hierbij werden brokstukken van het ongeluk en ander sporenmateriaal moedwillig vernield. Enkele ouders en bewoners hielpen de VOA- specialisten door de opgeschoten jeugd van het plaats delict te weren.

Hierbij ontstond enig duw- en trekwerk. Ondanks de hulp bleek het onbekenden gelukt om de vernielde snorfiets van de aanrijdingslocatie weg te halen. Het politieonderzoek wordt hierdoor bemoeilijkt.

Wijkagenten van de basiseenheid Urk zijn inmiddels een onderzoek gestart naar de Urkers die zich hebben misdragen. De snorfiets is inmiddels terecht.
Provincie:
Tag(s):