maandag, 20. april 2009 - 19:56

'Wetenschapper in 1 dag' was groot succes

Nobelprijswinnaar prof.dr. Gerard ’t Hooft reikte op zondag 19 april zo’n 550 diploma’s uit aan kinderen tussen de 8 en 14 jaar die met succes hadden deelgenomen aan ‘Wetenschapper in 1 dag’. Daarmee was dit een van de succesvolste onderdelen van de Culturele Zondag ‘Dagelijkse Kost’ die de Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten dit jaar organiseerden.

‘Welke sterren in het sterrenbeeld Orion geven hetzelfde licht als een spaarlamp?’, ‘Smelt vies ijs sneller dan schoon ijs?’, ‘Is de robot uit dit spelletje zelfdenkend?’ Op deze en nog veel meer vragen moesten de kinderen tijdens ‘Wetenschapper in 1 dag’ zelf het antwoord ontdekken.

Door het maken van 4 van de 8 opdrachten konden de kinderen een ‘bachelordiploma’ behalen. Wie 6 van de 8 onderdelen afrondde, kreeg een ‘masterdiploma’. Veel kinderen vonden de opdrachten zo leuk, dat ze doorgingen voor hun ‘masterdiploma’. Een aantal kinderen slaagde zelfs ‘met lof’ door alle opdrachten te maken. Dat Nobelprijswinnaar prof.dr. Gerard ’t Hooft de diploma’s uitreikte was natuurlijk een extra stimulans.

De kinderen zelf beoordeelden de middag gemiddeld met een 8,6. Een greep uit hun reacties: ‘Superleuk’, ‘Veel geleerd’, ‘Fijn dat er zo veel aandacht aan je werd besteed’, ‘Ik wist niet dat schimmel ging groeien’, ‘Gerard ’t Hooft was zo leuk!’. De (groot)ouders gaven gemiddeld een 8,2. Zij vroegen vaak om een herhaling van het evenement.
Categorie:
Tag(s):