woensdag, 15. april 2009 - 14:26

Wildwest taferelen in Rotterdam

Rotterdam

In Rotterdam hebben zich woensdagmiddag Wildwest taferelen afgespeeld na een overval op een juwelier. Daarbij is geschoten door de politie en de overvallers.

Rond 13.30 uur drongen drie gewapende mannen juwelierszaak Taj Mahal, aan de Eerste Middellandstraat, binnen en gingen er met een nog onbekende buit vandoor.

De gealarmeerde politie zette direct de achtervolging in. Op de Erasmusbrug, richting Zuid, werd door de daders op de politie geschoten, waarbij de politie terugschoot. Bij één van de politievoertuigen raakte een kogel van de overvallers dwars door de voorruit. De agenten bleven ongedeerd.

In Rotterdam-Zuid wist één van de overvallers de vluchtauto te verlaten. De overvaller werd na een schermutseling met agenten gearresteerd. Hij verloor daarbij een jas waar een deel van de buit in de zakken zat verstopt.

De vluchtauto met twee overgebleven daders strandde uiteindelijk op de Persoonsdam. Daar werden de andere twee overmeesterd en ingerekend. De politie is met een uitgebreid onderzoek gestart.

Gisteren heeft de politie op de A12 ook al vier verdachten van een overval op een juwelier in Woerden aangehouden. Hierbij heeft de politie op de vluchtauto geschoten.
Provincie:
Tag(s):