vrijdag, 26. juni 2009 - 14:55

Winnend verkeersbord bij overwegen onthuld

Groningen

ProRail heeft donderdag het winnende verkeersbord onthuld voor de Europese dag voor de veiligheid, op meerdere overweg, waaronder ook de Paterswoldseweg in Groningen. Het bord is het resultaat van een prijsvraag die ProRail heeft uitgeschreven onder schoolkinderen om een nieuw verkeersbord voor overwegen te ontwerpen.

Uit de vele inzendingen zijn twee winnende ontwerpen gekozen, waarmee één verkeersbord is gemaakt. De jury (binnen en buiten ProRail) beoordeelde het bord op duidelijkheid, creativiteit en effect. Winnaars waren Julia, Dunja en Karlijn van de christelijke basisschool De Rank uit Aadorp en Sacha en Roy van de basisschool De Driehoek uit Griendtsveen. Zij kregen taart en eeuwige roem, en mogen met de hele klas naar de Efteling. ProRail bekijkt de mogelijkheid om het bord breder bij overwegen in te zetten als informatiebord.

Dag voor de Veiligheid op Overwegen
De prijsvraag is een van de acties van ProRail voor de Europese dag voor de Veiligheid op Overwegen op 25 juni. Aan de actie doen 23 Europese landen mee. Doel van de dag is om mensen te attenderen op de gevaren. Maar al te vaak steken mensen over terwijl de bellen rinkelen en de bomen al dicht zijn, regelmatig met fatale afloop.

Behalve het verkeersbord houden Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA's) op verschillende plaatsen in het land acties om te controleren of overstekers zich aan de verkeersregels houden. Door verschillende media landelijke en regionaal is aandacht besteed aan de activiteiten van ProRail.
Provincie:
Tag(s):