zondag, 14. juni 2009 - 9:45

Zeewolde presenteert Havenkwartier op Provada

Zeewolde

Zeewolde wil zich nadrukkelijk op de kaart zetten op de jaarlijkse vastgoedbeurs "Provada". Dit evenement richt zich vooral op projektontwikkelaars en institutionele beleggers en vindt plaats van 16 tot en met 18 juni in de RAI in Amsterdam.

Gemeente Zeewolde is aanwezig met een stand, die dit jaar in het teken staat van het 25-jarig jubileum. Dinsdagmiddag om twee uur wordt bovendien om het nieuwe Havenkwartier gepresenteerd door wethouder Jos Huizinga. Havenkwartier wordt een woongebied in de Polderwijk, dat rond een haven op dijk niveau wordt gerealiseerd. Door de ligging aan het Wolderwijd heeft het woongebied een sterke relatie met het water. Het heeft ook een directe vaarverbinding met het Wolderwijd. In het Havenkwartier krijgen de thema's uit het masterplan Polderwijk 'Het benutten van water als recreatieve factor' en 'Meer dan wonen alleen' vorm.

In het Havenkwartier wordt de sluis naar de recreatieve vaarroute 'De blauwe diamant' gerealiseerd. Het Havenkwartier met de sluis vormt een belangrijke schakel in deze recreatieve vaarroute. In het Havenkwartier wordt een sterk gedifferentieerd woongebied ontwikkeld met een eigentijdse vorm en sfeer van het wonen rond een haven en sluis met de dynamiek van de watersport.

De architectuur van de woningen en de inrichting van de openbare ruimte worden samen ontworpen en op de watersport voorzieningen afgestemd. Het wonen bestaat uit diverse woningtypen van vrijstaande woningen tot appartementen in beeldbepalende woongebouwen aan de haven. Bij de woningen en in de haven worden watersportvoorzieningen voor de bewoners van het Havenkwartier gerealiseerd.
Provincie:
Tag(s):