woensdag, 24. november 2010 - 9:27 Update: 08-07-2014 1:01

KNVB pakt bijtende Suarez hard aan: zeven duels

(ElfVoetbal) De aanvoerder van Ajax, Luis Suarez, heeft zich misdragen in de slotfase van de wedstrijd tegen PSV.

De aanvoerder van Ajax, Luis Suarez, heeft zich misdragen in de slotfase van de wedstrijd tegen PSV. Tijdens het tumult om de rode kaart van Rasmus Lindgren beet hij in de schouder van Otman Bakkal. Na de wedstrijd gaf hij aan geen spijt te hebben van deze vreemde actie.

"Nee, ik heb er geen spijt van. Er gebeurde op dat moment heel veel. Zij gingen ook op mijn voet staan. Normaal houd ik me dan altijd rustig, maar nu deed ik dat niet", vertelde Suarez voor de camera van Eredivisie Live. Hij gaf tijdens hetzelfde gesprek ook aan dat hij toch wel moe is.

"Ja, ik ben een beetje moe. Maar dat is normaal in de voetballerij. De laatste weken moest ik veel reizen. Van Chili, naar Indonesie en China." De Uruguayaan is de laatste tijd behoorlijk uit vorm en geeft nu toch ook aan dat het zware schema sinds het WK hem parten begint te spelen.

UPDATE: Scheidsrechter Björn Kuipers had Suarez een rode kaart moeten geven voor het bijtincident. "Als ik op het veld had waargenomen wat ik nu zie, was er geen twijfel en had Luis Suarez direct rood gekregen. Hij bijt Otman Bakkal", bekent Kuipers tegen De Telegraaf. "Ik zag dat de spelers wel bij elkaar stonden en ruzie maakten, maar het bijten ging zo snel. Ik heb die situatie niet beoordeeld."

Deze verklaring maakt het voor Suarez lastig, omdat de aanvaller nu alsnog op basis van tv-beelden kan worden geschorst.

UPDATE 2: Aanvaller Luis Suarez van Ajax moet zich bij de aanklager betaald voetbal van de KNVB verantwoorden voor de hap naar Otman Bakkal van PSV. De Uruguayaan beet zaterdag in het duel met de Eindhovenaren de middenvelder in de nek.

De aanklager besloot maandag een vooronderzoek in te stellen naar het gedrag van Suarez. Of Ajax zelf eveneens disciplinaire maatregelen neemt tegen Suarez is nog niet bekend.

UPDATE 3: Ajax heeft besloten Luis Suarez niet te schorsen naar aanleiding van het bijtincident met Otman Bakkal in de topper met PSV afgelopen zaterdag.

UPDATE 4: Ajax heeft vanmiddag toch besloten Luis Suarez een schorsing op te leggen na het bijtincident tijdens het duel met PSV, zaterdagavond. De Uruguyaanse aanvoerder moet twee duels toekijken. Hij mist hierdoor in ieder geval de duels met VVV-Venlo (uit) en NEC (thuis). Ook heeft Ajax Suarez een hoge boete opgelegd. Het bedrag wordt overgemaakt aan een nader te bepalen goed doel.

UPDATE 5: Luis Suarez krijgt niet dinsdag maar woensdag te horen wat de aanklager betaald voetbal van de KNVB met hem van plan is. "Het komt door een ongelukkige samenloop van omstandigheden waarmee ook wij niet zo blij zijn", meldt een woordvoerster van de voetbalbond.

"De aanklager had een heel drukke dag. Mogelijke schikkingsvoorstellen moeten tijdens kantooruren de deur uit. In dit geval kon de secretaris de club niet tijdig op de hoogte stellen. Het wordt daardoor woensdagochtend, wat ons betreft zo vroeg mogelijk."

UPDATE 6: De KNVB pakt het vergrijp van Suarez zwaar op. De bond heeft de aanvaller van Ajax een voorstel gedaan van zeven duels schorsing. De aanklager legt de Uruguayaan daarmee een gewelddadige handeling ten laste. Ajax heeft tot woensdag drie uur om in beroep te gaan tegen de straf. In dat geval zal de tuchtcommissie zich over de zaak buigen.
Categorie:
Tag(s):