donderdag, 30. december 2010 - 18:04

Vrouwenbelager vast na inzet lokagentes

Den Haag

Dankzij de inzet van lokagentes heeft de politie een 15-jarige Hagenaar kunnen aanhouden, die de afgelopen weken ten minste drie vrouwen heeft mishandeld. Hij deed dat toen zij weigerden met hem te zoenen.

Bij politiebureau Hoefkade meldden zich de afgelopen weken drie vrouwen die in de omgeving van de Jacob Catsstraat waren mishandeld. De drie vertelden nagenoeg hetzelfde verhaal: ze waren op straat aangesproken door een onbekende jongen die hen vroeg om een zoen. Toen de vrouwen dat weigerden, werden zij mishandeld. De slachtoffers liepen hierdoor letsel op het gezicht. Een van de vrouwen brak haar neus.

Steeds op dezelfde plaats
Omdat de politie een verband tussen de drie incidenten vermoedde en de dader steeds op dezelfde plaats toesloeg, besloot de recherche van Bureau Hoefkade - in overleg met de officier van justitie - om lokagenten in te zetten. Op de avond van woensdag 29 december hielden twee vrouwelijke politieagenten zich op in de omgeving van de Jacob Catsstraat, terwijl collega's in burger de situatie van een afstand in de gaten hielden.

Verdachte bekent
Zij zagen al snel een jongen die voldeed aan het signalement dat de slachtoffers aan de politie had opgegeven. Toen hij vervolgens een van de lokagentes aansprak en haar begon te volgen, grepen de politiemensen in burger in. Zij hielden de jongen aan en namen hem mee naar het politiebureau. Tijdens het verhoor dat donderdag 30 december plaats had, bekende de 15-jarige de drie mishandelingen. Over de reden van zijn agressie heeft hij nog geen verklaring afgelegd. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):