donderdag, 7. april 2011 - 18:03

12 jaar cel geëist voor zeer gewelddadige verkrachting

Lelystad

Het Openbaar Ministerie heeft donderdagmiddag voor de rechtbank in Lelystad 12 jaar celstraf geëist tegen een man uit Ens.

De officier van justitie vindt bewezen dat de man (toen 52 jaar) op 14 februari 2010 in zijn huis met extreem veel geweld een 57-jarige vrouw heeft verkracht.

De vrouw en de man hadden elkaar via Hyves leren kennen. |De twee hebben een afspraak gemaakt en de vrouw is op 11 februari 2010 naar het huis van de man in Ens gegaan. Deze ontmoeting liep uit op de gewelddadige verkrachting.

Toen de man in slaap was gevallen, zag de vrouw kans zijn huis uit te vluchten en 112 te bellen. Daarna is zij naar het ziekenhuis gebracht, waar zij een aantal dagen heeft gelegen.
De officier van justitie vindt ook bewezen dat de man in december 2009 een 51-jarige vrouw heeft verkracht, bedreigd en mishandeld. Deze vrouw had in oktober 2009 contact met de man gekregen via een datingsite. De vrouw heeft pas aangifte durven doen, nadat ze wist dat de man voor de zaak van februari 2010 was aangehouden en vastgezet. Ook wilde ze met haar aangifte het andere slachtoffer ondersteunen.

Bij de bepaling van de eis heeft de officier van justitie onder meer laten meewegen dat de man niet heeft willen meewerken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Daardoor is er onvoldoende informatie beschikbaar gekomen om de verdachte te laten behandelen.
Provincie:
Tag(s):