vrijdag, 11. maart 2011 - 16:44

17 aanhoudingen in onderzoek handel partydrugs

Emmen

De afgelopen maanden heeft de politie zeventien verdachten aangehouden in een grootschalig onderzoek naar de handel in partydrugs. Daarbij zijn drugs, wapens en geld in beslag genomen. De verdachten, 13 mannen en 4 vrouwen, in de leeftijd van 18 tot 26 jaar wonen alle in de gemeente Emmen.

Het onderzoek is gestart met een gezamenlijk initiatief van de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeenten Emmen en Coevorden, om overlastgevende straatdealers van harddrugs en overlast vanuit drugspanden aan te kunnen pakken. Tijdens de voorbereiding bleek dat een groot deel van de overlast werd veroorzaakt door dealers en gebruikers van diverse partydrugs, waaronder zelfgemaakte GHB.

Op negen adressen is huiszoeking gedaan. Daarbij is ruim twee liter GHB in beslag genomen, anderhalve kilo amfetamine, ruim dertien kilo weed, meer dan duizend XTC-pillen en 263 hennepplanten. Verder is een bedrag van ongeveer tachtigduizend Euro aan contant geld in beslag genomen, ruim vijfenveertigduizend Euro aan vals geld, vijf vuurwapens met munitie, elf andere wapens waaronder stroomstootwapens en traangas.

Naast de veroorzaakte overlast en de daaraan gerelateerde criminaliteit, merkt de politie op dat gebruikers van partydrugs grote gezondheidsrisico’s nemen door zonder enige kennis van zaken te experimenteren met het gebruik van mengsels van deze drugs. Vooral met de samenstelling van de zelfgemaakte GHB. In het onderzoek zijn gevallen bekend geworden van mensen die na gebruik van zelf gemengde drugs buiten bewustzijn raakten en per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De aangehouden verdachten zijn alle verhoord en inmiddels weer op vrije voeten.
Provincie:
Tag(s):