vrijdag, 8. april 2011 - 9:48

Achtervolging eindigt met auto tegen muur

Enschede

In de vroege ochtend van donderdag 7 april heeft een achtervolging plaatsgevonden in Enschede. 'Een 37-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is uiteindelijk aangehouden', meldt de politie vrijdag.

Surveillerende agenten zagen even na 03.00 uur een auto met zeer hoge snelheid over de Zuid Esmarkerrondweg rijden. Ze draaiden om de automobilist te controleren, maar deze ging nog harder rijden.

Assistentie werd gevraagd en op de Hofteweg werd een blok gezet door een andere politieauto. De automobilist wist deze te omzeilen door met volle snelheid door bossages heen te rijden. Op de Wethouder Elhorstlaan kwam hem een politiewagen tegemoet, die hem ook tot stoppen probeerde te dwingen.

Tanken zonder betalen
Weer deed de man een poging te ontkomen, ditmaal door het trottoir op te rijden, maar hij raakte de politiewagen en kwam tot stilstand tegen de muur van een ijssalon. Er was geen alcohol in het spel. De man bleek gesignaleerd te staan als verdachte van tanken zonder te betalen en is voor verder onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):