woensdag, 2. februari 2011 - 10:22

Ambulance met baby en artsen aan boord krijgt ongeval

Utrecht

Op donderdag 27 januari vond een aanrijding tussen een ambulance met zwaailicht en sirene en een auto plaats.

Rond 15.40 uur moest een 36-jarige ambulancechauffeur een baby met spoed overbrengen van het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein naar het Wilhelminakinderziekenhuis in Utrecht.

Bij het baby’tje achterin de ambulance zaten een kinderarts en een verpleegkundige. De chauffeur reed met zwaailicht en sirene vanaf de Koekoekslaan de kruising met de Zuidstedeweg op.

Een 43-jarige automobilist uit Maarssen reed over de Zuidstedeweg, komende uit de richting van de Rijksweg A2. Hij reed over de linkerrijstrook en op de twee rijstroken rechts naast hem stond veel verkeer. Hij reed de kruising Zuidstedeweg met de Koekoekslaan op, maar zag daarbij de ambulance met zwaailicht en sirene niet van rechts aankomen. Hij botste in de flank van de ambulance.

Het baby’tje liep door de aanrijding geen letsel op. De arts en verpleegkundige klaagden over spier- en hoofdpijn en de Maarssenaar liep een licht hoofdwondje op. Het baby’tje werd met een andere ambulance naar het Wilhelminakinderziekenhuis gebracht.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht verricht een onderzoek naar het ongeval. In het kader daarvan wordt aan getuigen van het ongeval verzocht contact op te nemen met de Verkeerspolitie op telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):