vrijdag, 27. mei 2011 - 19:44

Automobilist zwaargewond door dubbele aanrijding

Coevorden

Vrijdagmiddag is een automobilist uit Coevorden op de Printer twee keer aangereden. Dit heeft politie Drenthe bekendgemaakt.

De 43-jarige automobilist uit Coevorden reed op de Printer toen hij werd 'aangetikt' door een andere personenwagen, die bestuurd werd door een 47-jarige man uit Coevorden. Door de botsing begon de auto van de 43-jarige man te tollen en kwam hij dwars op de rijbaan te staan. Een kleine vrachtwagen die uit tegenovergestelde richting kwam, kon de personenauto niet meer ontwijken en raakte deze vol in de flank.

De 43-jarige bestuurder van de personenauto raakte zeer ernstig gewond en is overgebracht naar het UMCG in Groningen. Zijn toestand is kritiek.

De bestuurder die de eerste kleine aanrijding (het aantikken) had veroorzaakt, was in eerste instantie doorgereden. Om nog onbekende reden is hij teruggekomen en heeft zich bij de politie gemeld. De man is aangehouden voor doorrijden na een ongeval en zit nog vast, aldus een woordvoerder van politie Drenthe.
De man heeft tegenover de politie verklaard dat hij wel gezien had dat de auto die hij geraakt had een beetje rondtolde, maar hij dacht dat het allemaal wel meeviel. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel.

De twee bestuurders van de kleine vrachtauto hebben verklaard dat de personenauto met de 43-jarige man eerst werd aangereden door een andere personenauto. Volgens de politie hebben meerdere getuigen dit verklaard.
Ook heeft de politie op de weg spullen gevonden die duiden op een echte aanrijding.

Politie Drenthe is nog druk bezig met onderzoek en verwacht zaterdag met meer informatie te komen.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):