zaterdag, 21. mei 2011 - 9:39

CDA-fractie ernstig verdeeld over steun aan Grieken

Den Haag

Niet alleen PVV-leider Wilders is tegen de miljoenensteun aan Griekenland, ook een deel van de CDA-fractie in de Tweede Kamer blijkt niet voor de miljoenensteun te zijn, zo schrijft het AD zaterdag op basis van bronnen in de partij.

Het deel van de fractie dat niet voor de miljoenensteun is, zal volgende week opnieuw in de fractie pleiten voor het dichtdraaien van de geldkraan. De CDA'ers vrezen dat het uitgeleende geld niet meer terugkomt, maar zijn ook bang dat de PVV veel kiezers bij het CDA zal weghalen, omdat de PVV zich zo fel tegen de miljoenensteun keert.

Ook CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma zou bij een deel van zijn fractie onder vuur liggen. Hij zou te weinig tegengas bieden aan Wilders.

Ook zou hij niet genoeg benadrukt hebben dat het CDA destijds als enige partij tegen de toetreding van Griekenland tot de EU was. Wilders was toen als VVD’er nog voor.

Weblog GeenStijl showt op zijn site een document waarin staat de de VVD in 2010 nog wel tegen financiële steun aan Griekenland was. Toen was het VVD-woordvoerder Frans Weekers die geschokt was dat de Europese Unie
overwoog miljarden euro's aan Griekenland te geven. “Dit is in strijd met afspraken binnen het Europees Verdrag en slecht voor de Nederlandse belastingbetaler.”
Provincie:
Tag(s):