donderdag, 20. oktober 2011 - 21:23

Gestolen hond terug bij baasje

Wijchen

Donderdagochtend werd voor een winkel in het centrum van Wijchen een hond weggenomen. De 44-jarige eigenaresse deed aangifte waarop de politie een onderzoek startte. De hond is, mede dankzij oplettende burgers, inmiddels weer heelhuids terug.

De Wijchense had haar hond aan een fietsenrek voor een winkel vastgebonden. Toen zij even later weer buiten kwam, ontbrak van de hond elk spoor. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de aangeefster.

Vervolgens werden mogelijke camerabeelden opgevraagd en dierenartsen in Wijchen gewaarschuwd.

In de loop van de middag belde een oplettende bewoner van de wijk Diepvoorde dat een wijkbewoner met een hond liep, die zelf geen hond heeft. De beschrijving voldeed aan het signalement van de verdachte. De politie wilde juist die kant opgaan toen het bericht kwam dat de hond weer terecht was. Een kennis van de hondeneigenaresse had de verdachte met het dier zien lopen. Toen zij de hond riep, kwam deze direct naar haar toe.

De politie heeft een getuigenverklaring opgenomen en zal het onderzoek verder afronden, onder meer met het horen van de verdachte.
Provincie:
Tag(s):