maandag, 28. maart 2011 - 13:46

Honderden bekeuringen tijdens Automaxx Streetpower

Assen

De politie heeft zondag het verkeer rondom het event Automaxx Streetpower in Assen gecontroleerd. De controle is gehouden in samenwerking met Politie Groningen, Politie Fryslân, Rijksdienst voor Wegverkeer en de Koninklijke Marechaussee.

Er zijn diverse videosurveillance-auto’s en opvallende en onopvallende politiemotoren ingezet. Naast snelheidscontroles zijn er veel technische controles uitgevoerd en zijn er geluidsmetingen gehouden.

Er zijn bij vijftien auto’s geluidsmetingen afgenomen. Elf bestuurders zijn bekeurd omdat hun auto meer geluid produceerde dan wettelijk is toegestaan. Bij zeven daarvan is het kentekenbewijs ingevorderd omdat de auto opnieuw gekeurd moet worden.

Ook is er die middag rondom Assen gecontroleerd op snelheid. Op de A28 hebben die middag 621 bestuurders de radarcontrole met een te hoge snelheid gepasseerd. Op de N33 zijn 188 bestuurders de radarcontrole met een te hoge snelheid gepasseerd. Zij zullen thuis een bekeuring ontvangen. Eveneens zijn er 19 bestuurders gecontroleerd door middel van een lasergun en de videosurveillance. Twee daarvan reden meer dan 50 km/u te hard. De rijbewijzen van deze bestuurders zijn ingevorderd.

Daarnaast zijn die middag vier bestuurders bekeurd omdat zij de ramen van hun auto te donker hadden gemaakt met plakfolie. Tegen een automobilist werd proces-verbaal opgemaakt voor het maken van een burn-out op de openbare weg. Het rijbewijs van deze man is ingevorderd door de Koninklijke Marechaussee. Daarnaast zijn vijf bestuurders bekeurd omdat zij uitstekende onderdelen aan hun auto hadden gemonteerd wat niet is toegestaan. Eén bestuurder is bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en bij één bestuurder was het kentekenbewijs niet in orde. Twee bestuurders reden over een doorgetrokken streep en vijf bestuurders belden niet handsfree. Ook zij zijn bekeurd.

De videosurveillance heeft die middag een 22-jarige motorrijder uit Stadskanaal aangehouden. De man reed met een hoge snelheid vanaf De Haar naar de N33. De man reed contant met een te hoge snelheid en haalde meerdere malen rechts in. Hij gebruikt daar onder andere de vluchtstrook voor. Ter hoogte van Rolde kon de man worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.Tevens is met behulp van de videosurveillance een 32-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden. Hij reed met veel lawaai over de A28 in de richting van Groningen. De man haalde hierbij snelheden tot 170 km/u. Daarnaast haalde hij rechts in. De man kon op de A7 worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):