donderdag, 17. maart 2011 - 9:12

Laura (16) fietst 40 dagen voor Doe Een Wens

Emmeloord

De 16-jarige Laura Maaskant uit Emmeloord vertrekt op haar verjaardag op 21 maart naar de Mont Ventoux in Frankrijk voor de tocht van haar leven.

Vanaf die berg fietst ze namelijk in 40 dagen terug naar Nederland. Laura kreeg in 2009 de diagnose kanker en Doe Een Wens Stichting Nederland verzorgde in die periode een wensdag voor haar. Nu ze klaar is met de behandelingen wil ze wat terug doen.

Bijzonder, want Laura is nog steeds niet helemaal hersteld. Ze gebruikt voor haar monstertocht dan ook een aangepaste fiets om de ongeveer 1400 kilometer naar Nederland af te leggen. Met haar Montour Laura hoopt ze heel veel geld in te zamelen voor Doe Een Wens.
Familie en vrienden ondersteunen haar tijdens de tocht vanuit een camper. ‘Het wordt niet buffelen of zo. Ik wil vooral een mooie tocht maken. Maar ik train er nu wel voor. Drie keer in de week sport ik om mijn lijf voor te bereiden. Want ik zal toch 40 kilometer per dag, dus dagelijks zo’n vier uur gaan fietsen’, vertelt Laura.

De actie van de Emmeloordse wordt omarmt door Doe Een Wens Nederland en allerlei andere sympathisanten, zoals veel bedrijven in de Noordoostpolder. Na een succesvolle benefietavond in restaurant Eindeloos in haar woonplaats woensdag, die meer dan 10.000 euro opbracht, maakt Laura zich nu op voor haar vertrek naar Frankrijk maandag 21 maart. De zondag erop begint ze aan haar fietstocht om op 6 mei weer aan te komen in Emmeloord.
Provincie:
Tag(s):