donderdag, 29. december 2011 - 15:24

Meer zware incidenten in 2011 voor regiopolitie Groningen

Groningen

De regiopolitie Groningen heeft in 2011 te maken gehad met een fors aantal ernstige incidenten en andere zware zaken. Hierdoor waren er meer opsporingsonderzoeken dan voorgaande jaren.

Eén van die ernstige incidenten was de dubbele moord in Baflo. Hierbij kwam een jonge vrouw en politieagent Dick Haveman om het leven. Naast de grote impact voor het korps, slokte dit de nodige onderzoekscapaciteit op.

Het aantal aangiften die gedaan zijn bij de politie is in 2011 licht gedaald. van 30.472 vorig jaar naar ongeveer 30.000 dit jaar. Daarbinnen is het aandeel internetaangiften licht gestegen, van 29,2 naar bijna 31 procent.

De regiopolitie Groningen heeft in 2011 flink geïnvesteerd in het vergroten van betrokkenheid van de burger bij opsporing. Door inzetten van sociale media als Twitter, Facebook en Youtube zijn goed resultaten behaald. Ook het aantal gemeenten die aangesloten zijn bij Burgernet is gegroeid van 11 naar 19. Dit is goed voor bijna 25 duizend deelnemers.

Geheel nieuw was de betrokkenheid van de burger in het onderzoek naar de dood van de Groningse Nico Leeuwe. Via een website konden burgers meedenken over bepaalde scenario's die werden meegenomen in het onderzoek. Hoewel de zaak nog niet is opgelost, hebben burgers 170 verschillende scenario's ingezonden.

Verder staat 2012 in het teken van de stap naar de Nationale Politie. De voorbereidingen kosten weliswaar het nodige capaciteit, maar men zorgt ervoor dat het werk op straat er in ieder geval niet onder lijdt.
Provincie:
Tag(s):