maandag, 14. november 2011 - 16:46

OM:Farida Zargar door misdrijf om het leven gekomen

Spijkenisse

Farida Zargar, waarvan het stoffelijk overschot vrijdag werd gevonden in het Mallebos in Spijkenisse, is door een misdrijf om het leven gekomen.

'Dat blijkt uit de voorlopige onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut naar de doodsoorzaak', meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.

Voet verdwenen
Het lichaam van de jonge vrouw werd vrijdagmiddag gevonden, nadat op donderdag en vrijdag op basis van specifieke informatie opnieuw werd gezocht in het Mallebos in Spijkenisse. Het lichaam mist een voet.

Woensdag werd onder een schuur in de tuin van de woning aan de Venusstraat al een voet gevonden. Aan de hand van gebitsgegevens werd zaterdag duidelijk dat het inderdaad Farida Zargar betreft.

Farida Zargar verdween op 5 augustus 2010, nadat ze op de fiets vertrok vanaf haar werk in Spijkenisse. Omdat de route naar haar huis door het Mallebos liep, werd daar al eerder gezocht. Daarbij werden haar fiets en sleutelbos gevonden.

Nadat bij een doorzoeking van een woning in de Venusstraat in Spijkenisse Farida’s tas met daarin onder meer haar paspoort werd gevonden, kwam het onderzoek naar de verdwijning in een stroomversnelling. Eind oktober werd een 34-jarige Spijkenisser aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Farida Zargar.

Geen crematie
Het is nog niet bekend wanneer het lichaam wordt vrijgegeven omdat het OM zeker wil weten of ook de voet bij het lichaam hoort. Overigens geeft de officier van justitie alleen toestemming voor een begrafenis, en niet een eventuele crematie, in verband met mogelijk later onderzoek. De familie is hiervan op de hoogte gebracht.
Provincie:
Tag(s):