zaterdag, 17. september 2011 - 21:35

Politie trekt dienstwapen tijdens rellen bij De Kuip

Rotterdam

Bij ongeregeldheden bij de Kuip heeft de politie vier verdachten aangehouden. Enkele tientallen supporters keerden zich tegen de club en probeerden het Maasgebouw binnen te dringen. Meerdere politie-eenheden werden ingezet om dit te voorkomen.

Vanavond voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord - de Graafschap vond een demonstratie van Feyenoord supporters plaats om hun onvrede te uiten tegenover het beleid van de club.

Deze demonstratie, gestart bij het nabije sportcomplex Varkenoord, verliep rustig tot aan de Stadionweg. Daar zonderde een groep van enkele tientallen supporters zich af en besloot zich richting het Maasgebouw te begeven. Daar probeerden zij zich toegang te verschaffen tot het gebouw. Zij staken vuurwerk af en vernielden de ingang van het gebouw. Dit liep daardoor glassschade op.

De politie reageerde alert. De Mobiele eenheid en Bereden Brigade werden ingezet. Politie-eenheden in het Maasgebouw voelden zich zodanig bedreigd dat zij hun vuurwapen hebben getrokken. Hiermee hebben ze voorkomen dat de supporters het gebouw wisten binnen te komen. Kort daarna keerde de rust terug.

Tot nu toe zijn vier verdachten aangehouden. Na de westrijd bleef het rustig. Het onderzoek naar de misdragingen zet de politie voort.
Provincie:
Tag(s):