zondag, 15. mei 2011 - 13:39

Prima verloop Twents voetbalfestijn

Enschede

Op verschillende plekken in Twente (o.a. Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Ootmarsum etc.) waren groepen supporters bijeen voor public viewing. Tijdens de wedstrijd om de landstitel tussen Ajax en FC Twente hebben tussen de 35.000 en 40.000 personen in het centrum van Enschede op grote schermen de wedstrijd gevolgd. De public viewing, is op een enkel incident, na prima verlopen. Er zijn 6 personen aangehouden.

Veel supporters kwamen op zondag 15 mei naar de binnenstad van Enschede. Omstreeks 12.00 uur was de Oude Markt vol. Supporters werden doorverwezen naar het van Heekplein en het Ei van Ko. Omstreeks 13.00 uur waren deze pleinen ook vol en werd door politie en gemeente verzocht om niet meer naar de binnenstad van Enschede te komen en om te kiezen voor andere public viewing locaties, zoals Grolsch Veste of Hengelo.

Tijdens de wedstrijd centrum Enschede:
Tussen de 35.000 en 40.000 mensen hebben in het centrum van Enschede de wedstrijd gekeken. Zeven personen raakten licht gewond. Oorzaken: 3x overmatig alcoholgebruik, 1x letsel door een rondvliegend voorwerp, 2x letsel door een brandende fakkel en 1x letsel door een valpartij. Drie personen zijn doorverwezen naar de eerste hulp van het MST. Vier personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Na de wedstrijd centrum Enschede:
De wedstrijd Ajax-FC Twente eindigde in een 3-1 overwinning voor Ajax. De teleurstelling onder de Twentefans was groot, maar de trots overheerste. Enkele opstootjes tussen kleine groepen mensen hebben zich kort na afloop van de wedstrijd voorgedaan, maar het was snel weer rustig. De pleinen stroomden na afloop van de wedstrijd geleidelijk leeg. Vijf aanhoudingen zijn verricht o.a. voor verstoren openbare orde, vernieling, mishandeling en belediging van een politieagent. In totaal werden 5 personen aangehouden.

Grolsch Veste
De wedstrijd is in de Grolsch Veste door ruim 10.000 mensen bekeken. Veel gezinnen zagen op schermen in het stadion de wedstrijd. De sfeer was gezellig.

Hengelo:
In Hengelo hebben ongeveer 3500 mensen de wedstrijd buiten op schermen gekeken. Ook werd er binnen bij diverse horecagelegenheden door voetbalsupporters de wedstrijd bekeken. In Hengelo is een aanhouding verricht voor openbare dronkenschap, deze man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Oldenzaal/Ootmarsum:
In Oldenzaal hebben ongeveer 1000 mensen de wedstrijd buiten bekeken. De sfeer was zeer gemoedelijk De public viewing is zonder incidenten verlopen. In Ootmarsum was het ook een gezellig samenzijn bij de public viewing.
Provincie:
Tag(s):