maandag, 21. november 2011 - 20:26

Roelof van Echten College neemt techniekvleugel Alfa-college in gebruik

Hoogeveen

Leerlingen van de vmbo-afdeling Techniek van het Roelof van Echten College in Hoogeveen volgen hun praktijklessen vanaf maandag op het Alfa-college. Beide scholen zetten daarmee een volgende stap in hun samenwerking. De leerlingen werden op hun eerste dag hartelijk welkom geheten met koffie en gebak.

De techniekvleugel van het Alfa-college bevindt zich op slechts enkele meters van de huidige locatie Voltastraat van het RvEC. Doel van het samenwonen is om doorlopende leerlijnen te realiseren voor de beroepsgerichte vakken. Klaas Berends, opleidingsmanager van het Alfa-college: “Zo kunnen we de vmbo’ers de faciliteiten en mogelijkheden bieden van het mbo. Leerlingen wennen alvast aan de omgeving en werkwijze op het mbo.” Roland Baas, directeur vmbo van het RvEC: “Daarnaast wisselen we kennis en docenten uit en stemmen lesstof nauw op elkaar af. De doorstroming van vmbo naar mbo zal zo veel eenvoudiger verlopen.”

Woensdag 16 november werden leerlingen uitgenodigd om samen met hun ouders kennis te maken met hun nieuwe werkomgeving. “Dit is een volgende stap in onze fysieke samenwerking”, licht Berends toe die avond. “De techniekafdelingen lopen daarin voorop. De interesse in technische opleiding loopt terug. Met het neerzetten van een sterke techniekpoot hopen we die tendens een positieve wending te geven. Op termijn zullen ook de afdelingen Economie en Zorg & Welzijn op deze manier integreren.”

Baas: “Ondanks dat we op het vmbo soms slagingspercentages van 100% hebben, zijn we toch niet tevreden. Pas als 100% moeiteloos doorstroomt naar het mbo en daarna naar de arbeidsmarkt zijn we tevreden. Daar hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid en daarbij willen we ook nadrukkelijk het bedrijfsleven betrekken. Maar met de inwoning in het Alfa-college zijn we weer een stap dichterbij dat doel.”

Het Roelof van Echten College heeft nu onderdak gevonden voor de laatste leerlingen die nog les kregen op locatie Voltastraat. Naar verwachting wordt dat gebouw snel gesloopt en kan de school haar nieuwbouwplannen op die plaats realiseren. Het Alfa-college zal haar locatie ook nog grondig renoveren.
Provincie:
Tag(s):