zondag, 10. april 2011 - 20:47

Ruim 5000 mensen aanwezig bij herdenking in Alphen

Alphen aan den Rijn

Zondagavond is er om 21.00 uur een herdenking bij winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn gehouden om de slachtoffers te herdenken en stil te staan bij wat er gebeurd is.

Bij de herdenking waren ruim 5000 mensen aanwezig. Premier Rutte en minister Opstelten waren namens het kabinet aanwezig. Het programma voor de herdenkingsbijeenkomst was ingetogen en sober.

Burgemeester Bas Eenhoorn sprak de mensen toe gevolgd door Minister-president Mark Rutte. Vervolgens werd er een minuut van stilte gehouden. Het officiële gedeelte duurde ongeveer een kwartier.

Mensen die naar de herdenking kwamen was gevraagd om een kaars mee te nemen. Men maakte vervolgens een kring rond het winkelcentrum.

Burgemeester Eenhoorn roemt helden
Burgemeester Bas Eenhoorn sprak als eerste waarbij hij benadrukte dat het nog steeds ongelofelijk is wat hier gisteren gebeurd is. Hij dankte alle aanwezigen voor hun komst en sprak uit dat we sterk moeten zijn, dat we hier sterker uitkomen maar dat we niet zullen vergeten.

Nadrukkelijk dankte hij de ‘helden’ van De Ridderhof: de mensen die tijdens de schietpartij met gevaar voor hun leven anderen hebben gered en geholpen. Een van die mensen is hierbij overleden.

Rutte:Heel Nederland rouwt mee
Premier Mark Rutte gaf aan dat sommige gebeurtenissen niet te bevatten zijn. Een gebeurtenis die diepe wonden slaat in de Alphense gemeenschap. Heel Nederland is hierdoor geschokt en rouwt mee.

Door een onbegrijpelijke daad zijn mensen overleden en zijn er nog steeds slachtoffers die vechten voor hun leven. Hij dankte alle hulpverleners en betrokkenen voor hun inzet. De koningin die hij vandaag sprak, gaf aan intens mee te leven. Heel Nederland leeft mee en wenst iedereen kracht en sterkte.

Aansluitend gingen burgemeester Eenhoorn en premier Rutte naar de plek waar bezoekers bloemen legden.
Provincie:
Tag(s):