donderdag, 1. september 2011 - 9:34

Snelwegschutter sloeg al zeker 45 keer toe

Driebergen

De vermeende snelwegschutter heeft de afgelopen maand al mogelijk 45 keer toegeslagen. Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) donderdag gezegd.

Inmiddels heeft de politie ruim 400 tips binnengekregen waarvan er 30 waardevol zijn in de klopjacht op de schutter.

Van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zijn 20 medewerkers belast met het onderzoek naar de schietincidenten. In het onderzoeksteam zitten verder rechercheurs van de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond. Ook de andere regiopolitiekorpsen ondersteunen het KLPD, ook als het gaat om het opnemen van aangiften en het verrichten van forensisch onderzoek.

Mogelijk meerdere schutters
De politie sluit in haar onderzoek niet uit dat de incidenten een kopieergedrag is en dat er dus mogelijke meerdere schutters actief zijn. Het wapen waarmee menig autoruit is vernield is vermoedelijk een luchtdrukwapen.

Extra alert
Op de weg zijn het KLPD en de andere korpsen extra alert. Er is verder een goede samenwerking met Rijkswaterstaat. Medewerkers van het KLPD kijken live mee met de beelden die in de verkeerscentrale worden getoond. Die beelden kunnen ook worden opgenomen.

Gouden tip
De schietincidenten hebben zich o.a. voorgedaan op de A4, A12, A13, A16, en A29. Ook op andere wegen zijn incidenten gemeld. Daarmee komt het totaal op 44. De gouden tip waarvoor de hoofdofficier van justitie te Rotterdam een beloning heeft uitgeloofd van 10.000 euro zit hier nog steeds niet bij.
Provincie:
Tag(s):