zaterdag, 17. september 2011 - 21:34 Update: 08-07-2014 0:56

Topoverleg Europese ministers levert weinig op

Den Haag

In Polen heeft zaterdag het topoverleg van de Europese ministers van Financiën weinig opgeleverd. Het topberaad stond in het teken van de aanpak van de eurocrises en de mogelijke verdere steunmaatregelen aan Griekenland.

Wel is afgesproken dat de financiële positie van de banken versterkt moet worden. In welke vorm dat moet blijft onduidelijk.

Vrijdag nog besloten de EU-ministers om pas volgende maand een besluit te nemen over het uitkeren van een nieuwe noodlening aan Griekenland.

Den Haag
De Tweede Kamer wilde deze week van minister de Jager weten wat het ons allemaal kost om Griekenland overeind te houden. Vrijdagavond laat stuurde minister De Jager een brief daarover naar de Tweede Kamer. PVV-leider Wilders is niet blij met de brief van minister waarin de drie verschillende financiële rampscenario's zijn doorberekend.
Wilders wil precies weten wat het de Belastingbetaler gaat kosten als het kabinet besluit om Griekenland opnieuw te ondersteiunen, maar ook wat een Grieks faillissement voor ons land betekent.
Categorie:
Tag(s):