maandag, 2. januari 2012 - 9:16

Aboutaleb pleit voor verbod op legaal zwaar vuurwerk

Rotterdam

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil dat hard wordt opgetreden tegen mensen die illegaal vuurwerk kopen of afsteken, maar ook dat er een eind komt aan het legale zware vuurwerk. Dat schrijft dagblad Metro maandag.

Volgens Aboutaleb bevatten legale vuurpijlen tegenwoordig zo veel kruit dat ze ernstige verwondingen kunnen veroorzaken bij gebruikers en omstanders.

Aanleiding voor de uitspraken van Aboutaleb is enerzijds het grote aantal vuurwerkslachtoffers dat deze jaarwisseling in het Oogziekenhuis Rotterdam terechtkwam, anderzijds het aantal vernielingen dat ontstond door de zware ontploffingen.

De Rotterdamse burgervader wil met de burgemeesters van de andere drie grote steden om de tafel gaan zitten om het verbod op het legale zware vuurwerk te bespreken en om samen dit onderwerp onder de aandacht van het kabinet te brengen.
Ook hoopt Aboutaleb dat Nederland de vuurwerkkwestie ook in Europees verband gaat bespreken. "Want wij zijn niet het enige land dat last heeft van dit zware vuurwerk”, aldus Aboutaleb in dagblad Metro.
Provincie:
Tag(s):