vrijdag, 26. oktober 2012 - 15:42

Arrestatieteam verricht aanhoudingen na dodelijke schietpartij Delft

Delft

Het arrestatieteam van politie Haaglanden heeft vrijdag in de loop van de ochtend in Delft een 43-jarige verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident van donderdag. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Bij deze schietpartij overleed een 38-jarige Delftenaar. Een 45-jarige man werd eveneens aangehouden. Naar zijn mogelijke rol doet de politie nog onderzoek. Beiden verdachten zijn afkomstig uit Delft.

De aangehouden verdachten werden door het arrestatieteam in een auto in Delft aangehouden en direct overgebracht naar een politiebureau. Beide verdachten zitten in volledige beperkingen.

Melding schietpartij
Donderdagavond. omstreeks 18.40 uur, kregen agenten de melding dat er op de Cesar Frankstraat iemand neergeschoten was. Verscheidende politie-eenheden stelden direct een onderzoek in.

Voor de woning troffen zij het zwaargewonde slachtoffer aan, de verdachte was op de vlucht. De GGD vervoerde het slachtoffer direct naar het ziekenhuis. Daar bezweek hij in de loop van de avond aan zijn verwondingen.

Naar de verdachte werd direct een grootscheepse zoekactie ingesteld, waarbij ook de politiehelikopter werd ingezet. Omdat het vermoeden bestond dat een van verdachten zich schuilhield in één van de flatwoningen aan de Cesar Frankstraat, hebben agenten die woning betreden. De verdachte(n) werd(en) daarbij niet aangetroffen.

Team Grootschalig Opsporing
Forensisch specialisten verrichtten gedurende de avond een uitgebreid sporenonderzoek op het plaats delict. In verband met de zaak werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgeroepen. Zij doen, onder leiding van een officier van Justitie, onderzoek naar het schietincident.
Provincie:
Tag(s):