maandag, 4. juni 2012 - 19:13

Auto doorgereden na dodelijk ongeluk

Hulst

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur is op de Tolweg in Hulst een automobilist doorgereden nadat een aanrijding was ontstaan met twee fietsers. Een van de fietsers is overleden.

De automobilist, een 24-jarige man uit de gemeente Hulst, reed na het ongeval door. Zondagmiddag heeft hij zich op het politiebureau gemeld. De man is in verzekering gesteld en ingesloten in Torentijd in Middelburg.

Het ongeval vond plaats op de Tolweg. Dat is een parallelweg van de Absdaalseweg. De fietser, een 46-jarige man uit Stekene (België) overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De tweede fietser, een 44-jarige man uit Stekene is voor nader onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

Uit het eerste politieonderzoek bleek dat de personenauto die bij het ongeval betrokken was vermoedelijk een Alfa Romeo, bouwjaar 2005-2006, kleur donker metallic blauw moest zijn. Het voertuig verloor bij de aanrijding een buitenspiegel en minimaal één ruit werd vernield.

De auto van de 24-jarige man, een blauwe Alfa Romeo, is in de buurt van zijn woning in beslag genomen en zal verder onderzocht worden.

Van de automobilist is bloed afgenomen voor verder onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):